Sarmale de Craciun

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 5 Ian 2011 | 13417 vizualizari

 

Cele mai bune sarmale mi se par cele facute de Craciun.................au un gust aparte si miros a sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne porc(impanata)
  • 250 g carne vita
  • afumatura(cap de piept de porc)
  • 1 pahat de vin alb
  • foi de varza murata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 4 linguri pasta de rosii
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • ulei
  • sare,piper
  • boia

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de Craciun:

Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga  orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min .   amestecand continuu ca sa nu se prinda.La final adauga 2 linguri  pasta de rosii si marar uscat si amestecam bine.Amestecul se lasa sa se racoreasca .

Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu compozitia de mai sus.Adaugam cimbru uscat, sare si piper dupa gust.Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa.Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor.Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.

Taiem afumatura bucati potrivite.Tocam putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem un rand de afumatura si apoi sarmalele in forma de cerc pana le terminam.Presaram dupa fiecare rand de sarmale  boia, cateva foi de dafin si boabe de piper.Urmeaza inca un strat de afumatura .Dizolvam 2 linguri de bulion in apa si turnam peste sarmale si completam cu un pahar cu vin alb.Deasupra punem cateva foi de varza si dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor.Cand sunt gata facute luam de pe foc .

Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Sunt delicioase.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale oltenesti