Sarmale cu fleica afumata

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2017 | 4282 vizualizari

 

Sarmalele reprezinta unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare din Romania, apreciata atat de ai nostri, cat si de cei care ne viziteaza tara.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de porc
  • 400 gr de fleica afumata
  • 150 gr de orez
  • 200 gr rosii in conserva
  • 1 capatana de varza
  • 1 ceapa mare
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu fleica afumata:

       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.

        Separat, intr-un castron, punem carnea tocata, fleica afumata impreuna cu ceapa, orezul, condimentele si rosile maruntite din conserva. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

        Desprindem frunzele de varza de pe cotor, taiem nervurile groase, cu ajutorul unei linguri luam compozitie, punem in fiecare frunza de varza, o rulam si bagam inauntru capetele ca sa nu iasa compozitia afara.

        In oala pregatita pentru sarmale, se pune putina unsoare sau ulei, varza tocata marunt si se asaza sarmalele. Deasupra sarmalelor putem adauga varza murata taiata si bulion. Umplem oala cu apa si o punem la fiert cateva ore.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In oala putem adauga afumatura, foi de dafin.

2

Sunt foarte bune servite alaturi de mamaliga, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fleica afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli - Rețeta simplă și gustoasă

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne si dovleac