Se ia una bucata sotie din zona Moldovei si se pune la treaba :). Lasind gluma, merita sa incercati aceasta reteta…
O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D . Deci: SARMALE 3D!!
1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la inabusit. Apoi se da la racit
2. Se amesteca ouale cu carnea tocata (noi am pus citeva oua de prepelita) si verdeturile, sare, piper
3. Se adauga ceapa si orezul si se amesteca pina se omogenizeaza.
4. Se aseaza pe fundul vasului 2-3 frunze de varza intregi, apoi se alcatuieste patul din varza tocata marunt, cimbru, marar uscat si costita afumata. Se ia compozitie cam cit o nuca si se inveleste in frunzele de varza murata formindu-se sarmalutele
5. Se aliniaza pe patul de varza sarmalutele astfel: un rind de sarmalute printre care presaram costita afumata, mararul si cimbrul verde (se gaseste in Gima sau Megaimage), un rind de varza taiata marunt + costita afumata, alt rind de sarmalute …
6. Dupa ce s-au asezat in straturi, se pune sucul de rosii (dupa gust), putina apa si se invelesc cu frunze intregi. Se baga la cuptor la foc moale, circa doua ore.
A doua zi se adauga din nou putin suc de rosii si un pahar de vin alb si lasa in cuptor inca doua ore
Se servesc cu smintina, mamaliguta, ardei iute murat si vin rosu …
NOTA: Pentru vizualizarea fotografiei principale este indicata utilizarea ochelarilor 3D!