Saratele cu chimen in aparatul de waffe

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2012 | 6842 vizualizari

 

Pentru ca dragul meu sotior mi-a cumparat un aparat de facut waffe mult mult dorit, m-am pus pe treaba..:))
Aceste saratele sunt excelente. Se consuma asa fierbinti, gata luate din aparat, altfel se inmoaie si parca nu mai sunt asa gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza telemea rasa
  • 1 pachet unt
  • 2 oua
  • 1 iaurt mare - eu am pus kefir
  • 2 linguri smantana
  • 900 g faina - aproximativ (eu am pus cam dupa ochi)
  • seminte chimen
  • sare, daca telemeaua nu e prea sarata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen in aparatul de waffe:

Untul se freaca spuma. Se adauga ouale batute cu putina sare, se amesteca , apoi se pune iaurtul. Se amesteca din nou, apoi se pune faina si se framanta bine. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios.

Incingem aparatul de waffe si apoi, formam bile de marimea unui ou mic, pe care le punem in mijlocul aparatului, apoi inchidem aparatul si iar il deschidem inapoi, presaram cateva seminte de chimen si inchidem aparatul si lasam pana se rumeneste bine, la temperatura medie. Daca aparataul nu are suprafata interioara teflonata, ca al meu, e indicat sa il ungeti inainte cu o pensula cu putin ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen in aparatul de waffe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua de gasca umplute