Saratele cu chimen

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2016 | 6948 vizualizari

 

Pentru o gustare, pentru o seara cu prietenii sau pentru un mic dejun rapid sunt ideale saratelele. Eu le-am facut cu chimen, voua daca nu va place il puteti elimina si inlocui cu seminte de mac sau susan. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/saratele-cu-chimen/
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 ml apa calda
  • 50 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (7,5 g)
  • 2 linguri de untura
  • 500 g faina
  • chimen
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen:

Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare.
Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si  ungem cu galbenus amestecat cu lapte.
Presaram seminte de chimen si deasupra si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
Mi-au iesit 2 tavi din acaeasta compozitie. Eu am mai presarat sare si deasupra saratelelor pentru ca nu  mi s-au parut suficient de sarate.

TIPS-URI

1

Se pot pune si seminte de mac sau susan, dar doar deasupra saratelelor, nu si in compozitie.

2

Puteti adauga mai multa sare in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen