E weekend și e motiv de mâncat ceva bun, așa că decât să ronțăim snakuri nesănătoase, am pregătit niște sărățele la forma cumpărată anul trecut din Obor, o formă bună la multe preparate rapide și gustoase. Am pregătit o serie de sărățele cu chimen și o serie cu boia dulce afumată.
Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite.
Încingi bine forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar în mijloc. Închizi forma și strângi bine, ca să se turtească și să nu le lași să se umfle. Apoi întorci forma și lași să se rumenească. O mai întorci cu un clește, dacă ai nevoie. Transferi sărățica pe un farfurie mare. Procedezi la fel cu restul de aluat.
Nu le înveli cu șervete, pentru că aburii le vor face moi, gumoase. Le lași să se răcească.
Le poți pune într-un coșuleț pe care îl acoperi peste noapte cel mult cu folie de aluminiu, nu cu pungă, să nu se înmoaie.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/saratele-cu-chimen-si-boia-dulce.html