Mi-a dorit un aluat care sa contina branza sarata asa ca m-am pus pe treaba. N-am avut eu o branza mai sarata si nici n-am fost o secunda mai isteata sa plusez cu niste sare in aluat. Dar au iesit tare bune, crocantele, numai bune de rontait langa un pahar cu bere rece.
Saratelele de casa sunt foarte gustoase si le poti pregati in diferite variante. Gustul lor bun te cucereste si te indeamna sa tot mananci.
Pentru Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: untura, branza de oaie, oua, drojdie, lapte, faina.
Cum se prepara Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa
Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu branza, apoi am adaugat cele 2 oua , laptele si drojdia si am omogenizat. La final am adaugat faina, eu am cantarit-o si mi-a intrat 700 g faina. Am framatat un aluat pe care l-am pus in folie alimentara si l-am dat la frigider cca 1 ora si 1/2 . Am scos aluatul de la frigider, am taiat o bucata ( restul de aluat l-am lasat la frigider), cat sa intind o foaie nu foarte groasa, am uns cu ou si am presarat mac, apoi am taiat saratelele cu o rola zimtata, le-am asezat in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la cuptor pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
La fel de gustoase sunt si cele in varianta rapida de Saratele cu chimen si parmezan sau reteta clasica de Saratele pe care le pregateau mamele in copilarie.
Pentru un plus de gust si aroma, poti pregati si reteta de Rasucite cu crema de branza si pesto, un aperitiv excelent la gust.