Saramura de pui

de ralu_ca in Pui, 30 Noi 2014 | 24602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (copane, piept)
  • 1 rosie mare
  • 2 ardei grasi
  • 2 gogosari
  • 4 ardei copti-din congelator
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Puiul l-am transat, spalat si l-am lasat sa se scurga. L-am prajit pe o parte si alta, pana s-a rumenit.

Intr-o oala am pus la fiert ceapa intreaga, morcovul taiat rondele, 4 catei de usturoi taiati fasii, sare si piper.

Rosia, gogosarii si ardeii iuti i-am copt la gratar, iar cand au fost gata am decojit si i-am taiat bucati mici. Am pus totul  intr-un castron, alaturi de 4 catei usturoi zdrobiti si ardeiul copt decongelat taiat bucati.

Carnea bine rumenita se pune intr-un vas termorezistent, turnam deasupra zeama si tot ce a fiert cu ea si pune si amestecul cu rosii de mai sus. Am adaugat si 2 linguri de ketchup si deasupra am tocat patrunjel verde.

Am introdus vasul la cuptor, mai intai acoperit cu o folie aluminiu (pentru 20 minute), apoi l-am lasat descoperit pana ce s-a rumenit frumos.

Am servit alaturi de mamaliguta.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui