Saramura de crap

de divainbucatarie in Crap / Caras, 25 Mai 2011 | 8499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 1 kg
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei iuti
  • 6 catei de usuroi
  • 1 ramura rozmarin
  • 2-3 ramuri cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar, sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa. Il frigem pe ambele parti. Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas termorezistent.

Pregatim saramura fierband apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeata, piperul, ardeiul iute, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam si legumele si ardeiul iute fripte pe tava. Lasam sa fiarba impreuna 3-4 minute, apoi turnam peste peste. Lichidul trebuie sa fie suficient pentru a-l acoperi

Punem pestele cu saramura la cuptor pentru inca 10-15 minute la 200°C, astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele. Cand este gata presaram patrunjel verde tocat marunt. Servim saramura cu mamaliga calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:05

asta da pe gustul meu

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:50

Va multumesc din suflet pentru aprecieri. Va pup pe toate ... si pe tine Vladimir

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:56

ce bine arata

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste olteneasca