SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

de Panacris in Peste, 18 Apr 2015 | 12888 vizualizari

 

Au tot vorbit la TV zilele astea de scrumbia minunată de la Dunăre, îi spuneam lui Gabi, că pește din ăsta încă n-am mâncat, am tot cerut când am fost la mare, chipurile îl aveau în meniu, dar nu pentru perioada de vară ( Așa că Gabi, adică TataZmeu s-a dus la ”pescuit” și m-a liniștit. L-am curățat, l-am dat cu sare, i-am băgat în burtă rozmarin și lămâie așa am văzut la Motan, iar acum așteaptă cuminte grătarul. Azi i-a venit sorocul;) Tare bun, deși are multe oase, dacă e gătit bine nu se mai simt. Alături am preparat repejor o mămăliguță și o zeamă de saramură, și asta e premieră:d Una peste alta totul a fost minunat. Vă aduc rețeta de începător în ale saramurii de pește;) Pentru saramură m-am inspirat de la Ina și MVMih :D ;) Mulțumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • Scrumbie de Dunăre 4 bucăți cca. 1000 g,
  • Sare iodată,
  • Rozmarin proaspăt 4 crenguțe,
  • PENTRU SARAMURĂ:
  • Ardei kapia 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 3-4 bucăți,
  • Ardei iute verde 1 bucată,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Usturoi verde 2-3 fire,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Mix de piper (alb, roșu, negru, coriandru) 1 linguriță,
  • Sare iodată,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Leuștean verde 1 fir,
  • roșii cubulețe ½ conservă de la SunFood
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în frigider, acoperit într-un vas până a doua zi, sau minim 3 ore.

Peșetele se curăță de sarea în exces, apoi se crestează pe toată suprafața lui, asta ca să se prăjească și oasele bine :d, se coace pe grătar. Între timp se prepară saramura. Legumele se curăță se toacă mărunt, ideal ar fi fost să fie gătite pe grătar, dar n-am avut loc, așa că le-am copt în DryCooker;)

După ce s-au rumenit legumele, se transferă într-un vas, se adaugă apă, cca. 1000 ml., se asezonează de sare piper și foaie de dafin, se lasă la clocotit cca. 5 minute, după primul clocot, apoi se adaugă verdețurile tocate mărunt și se oprește focul. Se lasă acoperit până ce se servește lângă pește și un pui de mămăligă. Spor și succes! 

Daca ti-a placut reteta noastra "SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de peste