Prajitura "Maria"

de Maria68 in Dulciuri, 21 Oct 2012 | 11172 vizualizari

 

Sincer, nu cunosc numele adevarat a acestei prajituri, asa ca am indraznit sa o numesc "Maria" dupa numele verisoarei mele de la care am primit reteta(acum foarte multi ani) :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • dulceata de prune,
  • visine
  • 1 plic budinca de ciocolata - Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o ceasca de cafea
  • 2 pachete biscuiti "Coconitos"

Pentru decor:

  • 1 plic "Decor"- glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Maria":

Cuptorul se incinge la foc potrivit.
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata daugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina. Separat mixam albusurile pe care le adaugam  in compozitie, amestecand incet cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii).
Cand este copt blatul, scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, dupa care  taiem blatul in doua.
Pentru crema:
Pregatim praful de budinca, dupa instructiunile de pe plic( doar ca eu am folosit 400ml lapte nu 500 ml, pentru a nu fi prea moale budinca).O lasam sa se raceasca.
Intre timp, ungem prima jumatate de blat cu dulceata (eu am folosit dulceata de prune) , iar peste dulceata asezam jumatate din cantitatea de budinca.

Dupa care se tapeteaza cu un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu cafeaua pregatita din timp. Lasam un pic sa se intrepatrunda, dupa care adaugam cealalta jumatate de budinca.
La final asezam cealalta jumatate de blat, pe care o decoram cu glazura de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Maria"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Maria68 1

22.10.2012, 10:00

Multumesc mult.dragelor

elucubratiiculinare 1

22.10.2012, 13:49

arata trasnet

lilik 1

22.10.2012, 16:04

ce delicioasa de praji

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu banane