Mult timp am ravnit la acest aparat si la minunatiile preparate la el de voi, bucatarasii mei dragi!
Nu mi-a fost dat sa-l castig, asa ca am tot urmarit reducerile de pret pana cand, de BlackFriday, m-am decis sa-l comand (fara stirea lui Costel, evident, care a aflat de comanda din comentariile de pe FB :))) )
Azi va prezint un preparat delicios si foarte satios inspirat de reteta lui Merisor, careia-i multumesc de idee!
Aluat:
Umplutura:
Aluatul : Din ingredientele date, framantam un aluat potrivit de tare pe care-l lasam apoi la dospit 30 minute, la loc cald. Volumul bilei de aluat ar trebui sa se dubleze .
Impartim aluatul in 4 parti egale si intindem pe masa infainata foi groase de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie, aranjam felii de kaizer, branza topita, ciuperci si ardei gras, peste care aducem cealalta jumatate de aluat si prindem marginile cu mana sau ajutandu-ne de o furculita.
Pornim Panini Maker Breville, iar cand plita este incinsa, asezam aluatul umplut si inchidem capacul. Verificam din cand in cand stadiul de coacere al aluatului.
Cand sandwich-urile sunt coapte, le scoatem pe prosoape de hartie ( pentru a evita condensul si inmuierea aluatului), le portionam si servim.
Sunt excelente si reci.
1
Ingredientele de umplutura pot varia in functie de preferinte.