De obicei aceste sandwich-uri, eu le prepar cand plecam la drum lung, in excursie sau in vacanta.
Sunt atat de satioase, incat nu-ti mai trebuie altceva toata ziua.
De data aceasta le-am preparat la multicooker si le-am luat cu noi la tara, la cules de prune.
Aluat pentru 3 sandwich-uri:
Pentru 3 omlete:
Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam.
Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10 minute, pentru a creste maiaua.
Daca drojdia este buna, maiaua isi va dubla volumul in nici 10 minute.
Zaharul ajuta drojdia sa se umfle.
Peste maiaua crescuta, adaugam smantana tinuta la temperatura camerei si uleiul.
Omogenizam bine amestecul, adaugam sare si incepem sa incorporam treptat faina.
Framantam aluatul apoi il lasam la crescut, acoperit, pentru 10-15 minute.
Pentru omlete, pregatim ingredientele in felul urmator: ceapa o tocam solzisori, ciupercile le scurgem bine de zeama si le mai tocam, daca sunt prea mari, ardeiul il taiem rondele, la fel si carnatii, care au fost mai intai prajiti, iar sunca presata o taiem in cateva felii mai mici.
Ungem vasul multicookerului cu putin unt, il asezam in aparat si setam programul BOIL pentru 8 minute.
Impartim ingredientele in trei parti.
Cand se topeste untul, adaugam o parte din ingrediente si le imprastiem pe fundul vasului.
Mixam doua oua cu o lingura de lapte si le turnam peste ingredientele din vas.
Inghidem capacul si asteptam expirarea timpului, dupa care rasturnam omleta pe un platou si procedam in acest fel si cu celelalte doua omlete.
Aluatul crescut il impartim in trei parti, apoi fiecare parte o impartim in alte doua parti pe care le vom intinde pe masa de lucru in forma rotunda, putin mai mare decat dimensiunea omletei.
Intindem omleta peste una din parti si o acoperim cu partea cealalta de aluat.
Strangem bine marginile aluatului si asezam sandwich-ul astfel format in vasul multicookerului uns cu putin unt.
Punem vasul in aparat, selectam programul BAKE pentru 40 de minute la 150 de grade.
Dupa 25 de minute, intoarcem sandwich-ul pe partea cealalta.
Procedam in acest fel si cu celelalte sandwich-uri.
Este ceva de munca la ele, dar sunt foarte bune, copiii mei le prefera si in loc de pizza.
1
Se pot servi atat calde cu ketchup ca pa pizza, cat si reci.
2
Se pot adauga peste ele, calde, branzeturi rase sau cascaval.