Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

de Adi in Sandvisuri, 8 Oct 2017 | 3381 vizualizari

 

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu.
Si am inclus in ele ingredientul secret: maslinele, cu care raspund minunatei provocari de pe site.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 g mozzarella
  • 6 felii de gogoșari murați
  • 6-7 masline negre, mari
  • 150 g sunca presata
  • ketchup pentru uns aluatul
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente:

Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura la mijlocul ei si se pun acolo drojdia, zaharul si putina apa calda.

Se amesteca aceste ingrediente pana se omogenizeaza, se acopera vasul si se lasa 10-12 minute, sa se formeze maiaua.

Se adauga, apoi: oul, uleiul, apa calduta, se amesteca cu maiaua crescuta si cu faina din vas si se framanta un aluat ferm, care se lasa la crescut 30 de minute.

Intre timp, se toacă sunca presata, ardeii, maslinele in cuburi, iar mozzarella se da pe razatoarea mare.

Se imparte aluatul in două si se intind, pe rand, doua foi care se ung cu ketchup, apoi se presara mozzarella peste ele.

Se pun restul ingredientelor pe jumatate din foi si se acopera cu celelalte jumatati, apoi cu o furculita se apasa pe marginile aluatului sa se lipeasca.

Se incinge o tigaie cu capac, de diametru mare (28 cm in cazul meu), se unge cu putin ulei si se coc, pe rand, cele doua sandvisuri, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Un sandvis l-am copt pe grill, pentru aspect placut de la dungile acestuia.

Sunt bune atat calde cat si reci, luate la pachet a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Cand sandisurile se coc pe prima parte, se vor acoperi cu capac, iar pe a doua parte se vor lasa libere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quesadilla cu pui, ardei si ceapa verde