Orez thai cu sos de vita picant

de cristinne in Vita, 24 Iul 2012 | 7872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez
  • 600 gr vitel
  • unt
  • ulei masline
  • condimente,sare
  • ceapa, usturoi
  • sos soia
  • sos rosii
  • ardei iute
  • morcov, ardei rosu
  • vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez thai cu sos de vita picant:

Orezul il spal in multe ape reci, sa lase amidonul si il pun la calit usor cu 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de unt si 1 ceapa tocata foarte marunt si 2 catei de usturoi la fel de tocati. Apoi dupa ce iese translucid se adauga dublu cantitatii lui: apa si ceva condimente: eu am pus sofran, sare si un varf de piper. NU amestec absolut deloc ca sa nu il sfaram dupa ce da in clocot ci il las ~15 min. sa fiarba usor si sa suga toata apa si sa iasa pufos si foarte cremos, dar in acelasi timp nu prea se lipeste.

Vita separat, am taiat-o felii foarte mici si subtiri (~2 cm patrati si,0,5 mm grosime) si am marinat-o inainte (vreo cateva ore ca am avut timp) cu condimente diverse( ador condimentele!!!:cate un praf din fiecare: piper de 4 culori, boia, curry, boabe de nucsoara, ienibahar, dafin, oregano, maghiran, rozmarin, sare, ulei de masline si 2-3 linguri de vin alb, cam tot ce imi pica in mana din cutia mea de condimente :))) ) Am pus-o intr-o caserola la marinat la frigider impreuna cu o ceapa tocata felii si cativa catei de usturoi.  Are niste arome vita dupa ce se marineaza de lesini!

Dupa cateva ore se pune amestecul vitei in tigaie sa se caleasca. Se amesteca continuu si se acopera, se adauga 1 pahar mare de apa in care ai diluat 2-3 linguri de sos de rosii sau bulion si sos de soia. Se lasa la foc mic sa scada sosul pana se face si vita. Cu 5 minute maxim inainte de a stinge sosul se adauga si 1 morcov taiat rondele si 1 ardei gras rosu. Legumele astea se fac al-dente, deci nu se fierb si sunt superi tari.

Se serveste la final alaturi de orez. Pt doritori (adica sotul meu) am adaugat dupa ce mi-am pus eu portia separat, si un ardei iute tocat marunt in vita, iese demential.. numai ca eu ma feresc acum perioada asta sa mananc picant, desi imi place)

TIPS-URI

1

pt o mai buna aroma: se marineaza carnea inainte cateva ore, chiar o seara inainte la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez thai cu sos de vita picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Stroganoff cu carne de vita si orez basmati