Reteta o am de pe un blog culinar si anume "e-Retete"(cu mici modificari).Am mancat de multe ori acest fel de mancare,dar niciodata nu am stiut cum se prepara.
Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze, apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus la incins o lingura de ulei si una de unt, dupa care am asezat carnea (cu frunzele in jos) scuturata de faina. Am lasat sa se prajeasca si pe o parte si pe alta la foc mare pana cand s-a rumenit. Am scos-o pe o farfurie, iar peste grasimea care a ramas in tigaie am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat aproape tot, apoi am turnat supa si am lasat iarasi la fiert pana a scazut cam pe jumatate. Dupa ce a scazut am adaugat si ultima lingura cu unt lasand sa se topeasca. Am pus din nou carnea in tigaie peste sos si am mai lasat-o un minut la foc mic.
1
Scobitorile nu se mananca :))