Salata Nicoise

de mihaelar63 in Salate, 8 Oct 2016 | 5990 vizualizari

 

 Prima data am vazut aceasta salata la chef Jaques Pepin - Cel care a facut emisiuni TV cu Julia Child . Eram in cautarea unei salate echilibrate si hranitoare care sa o pot servi invitatilor la iesire la gradina . Salata Nicoise a fost un mare succes . Ultimele doua portii , le pandeam care sa mai servim  . Din politete am pus  putina pentru mine  si am mai lasat sa fie savurata de inca doi musafiri !!!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 5 oua
  • 2 salate verzi
  • 2 conserve ton in saramura
  • 12 buc file de ansoa
  • 200 gr fasole verde fideluta [ congelata]
  • 200 gr masline verzi -fara samburi
  • 200 gr ridichi rosii
  • 400 gr rosii cherry
  • ardei gras-[ am uitat sa pun :D ]
  • sare

Dressing:

  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura cimbru verde maruntit
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Nicoise:

  1. Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  .
  2. Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele .
  3. Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le taiati sferturi .
  4. Fierbeti cateva minute fasolea verde .Scurgeti de apa si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde -viu .
  5. Spalati salata verde si o lasati sa se zvante . Spalati rosiile si ridichile .
  6. Scurgeti tonul de saramura .
  7. Spalati ceapa verde si o maruntiti.
  8. Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare .Gustati si mai sarati sau piparati daca este nevoie .
  9. Pe un platou mare montati salata . Incepeti cu salata verde [ pe care o rupeti cu mana fasii mai mici  ] . Continuati cu cartofii , fasolea verde , tonul , maslinele si ansoa . La sfarsit adugati dressingul.
  10. Decorati cu ridichi , rosii si sferturi de oua fierte .
  11.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scurgeti fasolea verde de apa in care a fiert si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde-viu .

2

Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare -truc Jamie Oliver .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:13

Anca este o salata,, clasica '' Ce nu o aveam in palmares

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:14

Asa este Rocsi nu mori de foame cu ea ))

Ancutsa 1

18.01.2018, 12:54

Preferata mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata nicoise