Cartoful se află pe lista neagră a multor nutriționiști, însă este unul din alimentele de bază ale românilor. Pentru a satisface ambele tabere, vă invit să încercați această salată delicioasă cu un conținut redus de calorii.
Cartofii se fierb în apă cu usturoiul tocat și 1 lingură de oțet până când furculiță intră ușor în ei, dar nu se sfărâmă.
Între timp, se amestecă cu telul sucul și coaja de lămâie cu restul de oțet, muștarul, sare și piper. Amestecând continuu se adaugă uleiul puțin câte puțin pentru a obține un dressing cremos și omogen.
Cartofii se scurg, se toarnă imediat dressingul peste ei, se lasă la răcit, apoi se refrigerează pentru 30 de minute până la 1 oră.
Se adaugă salata și ceapa peste cartofi, amestecând ușor până când dressingul a acoperit și salata.
Se servește rece.
1
Se pot adăugă și tije de țelină
2
Calorii pe porție: 190