O salata rapida, usoara , gustoasa si mai ales fara fum si miros de copt, in toata casa ! Delicioasa pentru micul dejun sau cina.
Sursa de inspiratie de aici, dar adaptata dupa gusturile mele.
Curatam vinetele si dovleceii de coaja, taiem legumele in cubulete, le stropim cu zeama de lamaie si le pudram cu sare. Le amestecam si le lasam sa-si lase zeama, cam 15-20’.
Intre timp curatam si pisam usturoiul.
Punem o tigaie cu 2 linguri ulei la incins, stoarcem cuburile de legume si le punem la prajit. Adaugam chimenul, amestecam si prajim cam 5-7’, dupa care adaugam cam 100ml apa, punem capacul si lasam sa fiarba, la foc mic, cam 15’,pana legumele sunt moi si apa, a scazut complet.
Legumele fierte le punem in blender, adaugam usturoiul si uleiul ramas si mai asezonam cu sare daca e nevoie.
Servim pe felii de paine prajita, ornam cu rosii, ardei si masline.
Pofta buna!
1
vinete
2
dovlecei
3
chimen
4
lamaie
5
ulei