Salata de vinete cu maioneza

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2013 | 4056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita mustar
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa medie
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Vinetele se coc pe plita, intorcandu-se de pe o parte pe alta din cand in cand

Intre timp pregatim maioneza: punem cele doua galbenusuri intr-un bol adanc cu mustarul.

Mixam usor cu mixerul si aceeasi directie turnand treptat uleiul pana devine o compozitie consistenta.

Vinetele coapte se curata de coaja, se clatesc cu putina apa rece pentru a nu ramane resturi pe ele.

Se lasa la racit.

Cand sunt destul de reci se toaca bine atat vinetele cat si ceapa (eu ceapa am facut-o cu blanderul)

Se amesteca, dupa care se adauga maioneza si sarea dupa gust amestecand usor de sus in jos pentru a nu se taia maioneza.

Se servesc proaspete cu rosii :)

 

   POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu salata de vinete si ardei umplut cu salata de castraveti