Ideea acestei retete mi-a venit pe cand colindam duminica padurea, in cautarea urzicilor. M-am trezit si cu leurda si grausor. Ce sa fac cu ele? Mi-a venit in cap o reteta, in care majoritatea ingredientelor sa fie luate din padure. De aici si vine denumirea ei.
Reteta de post!
Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, calim ceapa pana devine aurie, adaugam ghebele tocate si hribii inmuiati si tocati .
Sotam la foc potrivit cam 8 minute, adaugam pasta de tomate mai lasam 2 minute. Urzicile si grausorul le tocam si le adaugam peste ciuperci.
Lasam totul la inabusit cam 4 minute si adaugam totul in oala cu legume. Pasta de corcoduse o diluam cu putina supa de legume si o adaugam in oala.
Turnam si restul de supa. Amestecam, lasam sa fiarba la flacara mica 5 minute. Potrivim de sare si piper.
La sfarsit adaugam leurda tocata amestecam totul si oprim flacara. Servim dupa 2 ore.
Optional se serveste cu patrunjel si rondele de ardei iute.
Pofta buna!
1
daca nu aveti pasta de corcoduse se poate inacri si cu bors