De mult timp vreau să prepar rețeta lui Gaby ;) I-a venit ”sorocul” într-o zi geroasă de ianuarie! Super bună! Zmeii au fost inițial reticenți, apoi salata a dispărut instantaneu din bol! Mulțumesc Gaby ptr idee! :-*
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de ou, mixându-se în continuare, cca. 5 minute, ptr a se omogeniza toate ingredientele, adăugînd ulei în continuare. Ardeiul kapia copt, se toaca mărunt și se adaugă la vinete, amestecându-se ușor până se înglobează în salată. Usturoiul se toacă mărunt încorporând-ul în compoziția de mai sus. Salata se asezonează de sare și se servește rece, pe feliuțe de pâine albă, integrală sau neagră.
Poftă bună!
1
cantitățile sunt aleatorii! Fiecare după gust!