In urmă cu puţin timp, la o întâlnire cu oameni tare dragi mie, am primit în dar de la prietena mea Adina (Mitinita), căreia-i mulţumesc, o carte de bucate cu reţete din Orient.
Am fost surprinsă să descopăr foarte multe reţete deosebit de interesante şi care se pregătesc relativ uşor. Aşa a fost şi această salată pe care eu am pregătit-o alături de o friptură de miel.
Am curatat morcovii si am lasat 2-3 cm din partea cu frunze.
Ardeiul iute l-am taiat în doua, am scos semintele si apoi l-am taiat felii subtiri.
Am ras coaja de la portocala (fara partea alba) si apoi am stors sucul din ea.
Intr-o tigaie am încins uleiul si am calit morcovii împreuna cu ardeiul iute. Am adaugat apoi sucul, coaja de portocala si otetul balsamic.
Am pus un capac si am fiert la foc foarte mic 10 minute.
Tija de telina am spalat-o,am taiat-o bucati mai lungi,am pus-o peste morcovi, am pus si stafidele si am mai lasat câteva minute pe foc.
La final am pus sare,piper si putina zeama de lamâie.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura lânga o friptura.
S-aveţi poftă !!!