O salata plina de vitamine dar si culoare si gust!
Se curata dovlecelul de coaja, se taie rondele si se da cu sare . Se pune intr-o strecuratoare mare sa iasa apa din el.Se da prin faina si ou batut si iar faina si se prajesc in ulei incins. Se scurg bine si se da deoparte.
Ciupercile curate se taie felii si se perpelesc pe o plita cu 3 stropi de ulei si putina sare. Se dau si ele deoparte.
Se spala bine totul, se ruleaza frunzele de spanac si cele de salata ca niste trabucuri si se taie apoi fideluta.Se amesteca si se da un praf de sare sa se inmoaie.
Se face sosul intr-un castronel din ulei, otet, zahar,sare, ceapa verde si mararul tocat marunt precum si usturoiul tocat si piperul cu lamaie iar apoi si putina apa. Se amesteca apoi cu fideluta din spanac si salata verde si se presara deasupra rondelutele de dovlecel pane si ciupercutele prajite.
Este foarte buna combinatia! Se poate papa simpla sau langa ceva fripturica, eu am avut niste coaste de vita la cuptor.