Delicioasa pentru picnicul bucatarasilor.
Reteta adaptata dupa Jamie Oliver.
Se gateste quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la scurs.
Se decojesc mango si avocado, se indeparteaza samburii si se taie in cuburi, la fel ca rosiile. Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu sucul si coaja de lime, 2 linguri ulei de masline extra virgin, sare si piper si se lasa o vreme la marinat.
Porumbul se scurge de apa si se adauga intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare. Se coace 5-7 minute, pana devine usor brun.
Intre timp, se taie usturoiul felii, impreuna cu baconul si chiliul. Se soteaza cateva minute, intr-o tigaie mica, la foc mediu, impreuna cu o lingura de ulei de masline, pana devin aurii.
Se adauga mixul de mango peste quinoa, la fel si porumbul, dressingul cald, sare si piper si se amesteca bine.
Se adauga branza sfaramanata si frunzele de menta.