Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca

de Panacris in Salate, 21 Feb 2017 | 5871 vizualizari

 

"Dragostea e o salata". O salată sătioasăm care a avut succes la Bengalionul 2017. Spor și poftă bună! P.S. Nu prea am poze de prezentare frumoase ;) Salata se evaporă instant, de fiecare dată ;) :-* 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată medie țelină 
  • 2 bucăți morcovi 
  • 2 bucăți măr ionatan de Voinesti 
  • 1 bucată lămâie 
  • cca. 200 g piept de pui dezosat 
  • sare de mare
  •  1 bucată foaie de dafin
  • mix de piper (negru, alb, roșu, coriandru) 1 linguriță
  • cca. 100 ml maioneză 
  • cca. 100 g miez de nucă 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca:

Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte.

Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.

Puiul se combină cu ingredientele de mai sus,  și miezul de nucă prăjit ușor la cuptor și tăiată grosier, se amestecă ușor și se lasă cca. 10 minute la frigider pentru a se combina aromele. Se adaugă apoi maioneza și se asezonează de sare și piper, după gustul fiecăruia.

 

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de caras, reteta simpla si delicioasa, preparata cu apa minerala