Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca

de Panacris in Salate, 21 Feb 2017 | 5569 vizualizari

 

"Dragostea e o salata". O salată sătioasăm care a avut succes la Bengalionul 2017. Spor și poftă bună! P.S. Nu prea am poze de prezentare frumoase ;) Salata se evaporă instant, de fiecare dată ;) :-* 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată medie țelină 
  • 2 bucăți morcovi 
  • 2 bucăți măr ionatan de Voinesti 
  • 1 bucată lămâie 
  • cca. 200 g piept de pui dezosat 
  • sare de mare
  •  1 bucată foaie de dafin
  • mix de piper (negru, alb, roșu, coriandru) 1 linguriță
  • cca. 100 ml maioneză 
  • cca. 100 g miez de nucă 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca:

Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte.

Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.

Puiul se combină cu ingredientele de mai sus,  și miezul de nucă prăjit ușor la cuptor și tăiată grosier, se amestecă ușor și se lasă cca. 10 minute la frigider pentru a se combina aromele. Se adaugă apoi maioneza și se asezonează de sare și piper, după gustul fiecăruia.

 

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata "Minge de fotbal"