Salata de iarna cu sos de mustar

de Ela68 in Salate, 30 Noi 2012 | 31403 vizualizari

 

Un aperitiv exceptional, cu gust dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg morcov
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg ardei gras
  • 4 buc telina
  • 1 kg ceapa
  • 1 conopida mare
  • pentru sosul de mustar :
  • 400 gr mustar
  • 500 gr ulei
  • pentru oparit legumele :
  • 750 gr apa
  • 300 gr otet
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna cu sos de mustar:

Punem la fiert intr-o cratita apa, otetul, zaharul si sarea pana clocoteste de cateva ori.

Morcovul si telina se rad pe razatoarea cu gauri mari. Gogonelele, gogosarii, ardeiul gras si conopida se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa preferinta., iar ceapa se taie fideluta.

Se oparesc pe rand legumele, separat, cate 4-5 minute fiecare, atat cat sa se inmoaie si sa traga otet.

Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Cand le-am oparit pe toate, le amestecam si asteptam sa se raceasca.

La sosul de mustar trebuie sa avem grija sa nu se taie. Punem mustarul intr-un castron si picuram cate putin ulei pana terminam toata cantitatea. Daca se intampla sa se taie, o putem repara cu cateva picaturi de lamaie.

 Cand legumele s-au racit complet, turnam cu grija sosul de mustar si amestecam pana ce s-a incorporat tot.

Punem salalta in borcane, indesand-o putin , sa nu existe goluri de aer.

Deasupra, punem felii de usturoi si o lingura de ulei sau putem pune o lingurita de mustar.

 

TIPS-URI

1

Daca se taie, sosul de mustar se poate repara punand o ligura de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ela68 1

11.09.2014, 13:46

noua ne place foarte mult

lucial 1

04.10.2023, 17:06

Aceasta este reteta pe care o fac si eu de ani buni si este fff apreciata. Doar ca eu nu am pus conopida, iar telina pun mai putina. Dar este o idee buna sa adaug si conopida.

lucial 1

04.10.2023, 17:11

Aceasta este reteta pe care o fac si eu de ani buni si este fff apreciata. Doar ca eu nu am pus conopida,ardeii, gogonelele tocate julien, iar telina pun mai putina. Dar este o idee buna sa adaug si conopida.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf