Pentru ca tot plangeam eu ca mi-e pofta de ciuperci de padure,am primit de la cineva o punguta cu ghebe congelate,initial am crezut ca sunt intregi si ma gandeam la o bunatate de ciulama,insa dupa decongelare am constatat ca sunt tocate foarte marunt asa ca am schimbat planul din mers si am facut o salata de ciupercute.
Ghebele le-am lasat sa se decongeleze bine,de seara pana dimineata,apoi le-am scurs bine de apa.
Intr-un borcan de 800 gr am pus 1 ou,300 ml ulei,1 lingurita mustar si sare am introdus blenderul de mana si am facut o maioneza rapida cu mai putin colesterol decat cea facuta numai din galbenus.Am amestecat mai intai la fundul borcanului,apoi pe masura ce maioneza se forma am ridicat usor cate 1 cm blenderul pana cand tot uleiul s-a incorporat foarte bine si am obtinut o maioneza ferma (statea ff bine si cand am intors invers borcanul).
Intr-un castron am pus ciupercile scurse bine de apa,maioneza si usturoiul,am amestecat si gata salata de ciuperci.
Un aperitiv rapid si foarte bun.
Pofta mare!