Salata de cruditati cu maioneza si struguri

de Cristinaemy in Salate, 21 Aug 2017 | 3576 vizualizari

 

O minunata salata de vara. Racoritoare si plina de vitamine, cu un gust deosebit si un colorit pe masura.
O salata ce nu necesita mult timp de preparare, dar care incanta ochii si papilele gustative.
Se poate realiza atat de post, cat si de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 telina radacina micuta (cat un mar mediu)
  • 1/2  mar (se poate si fara)
  • 1 sfecla mica cruda
  • seminte de in
  • miez de nuca
  • seminte de susan
  • seminte crude de dovleac
  • marar, frunze busuioc,menta pentru decor
  • boabe de strugure fara samburi - un ciorchine mediu
  • sare
  • 1- 2 linguri de maioneza
  • in varianta de post se foloseste ulei si zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati cu maioneza si struguri:

Toate legumele se dau prin razatoarea mare.

Se pun intr-un bol si se amesteca, se sareaza dupa gust, se adauga si semintele.

Se pune o lingura cu varf de maioneza, pt a se inchega legumele si pt a putea da o forma de ciorchine pe platou.

Se unge deasupara cu un pic de maioneza, apoi se asaza jumatati de bob de strugure.

Intre spatii, se poate pune miez mic de nuca.

Se garniseste cu verdeata -busuioc, marar, menta.

Pentru varianta de post, nu se foloseste maioeza, ci ulei si se acreste cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati cu maioneza si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu surimi pane