Conopida cu maioneza si usturoi

de trifadalia in Salate, 26 Iun 2018 | 13129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc de conopida ( 500 gr)
  • 2 linguri de lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 1-2 linguri de smantana
  • 1 lingura de mustar
  • 300 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • marar optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza si usturoi:

Se rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine.

Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba pentru 20 de minute.

Cand este fiarta, se pune in strecuratoare la scurs. Dupa ce se raceste, se da prin blender sa rezulte o pasta fina.

Se face maioneza din galbenusul de ou, mustar peste care se adauga treptat din ulei. La final se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se rade si usturoiul peste maioneza, apoi se pune in maioneza o lingura sau doua de smantana dupa preferinte. Conopida blendata se adauga in sosul de maioneza si se amesteca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata 'Bratara de granat'