Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret

de simona72 in Salate, 16 Feb 2013 | 4713 vizualizari

 

Cind aveti zile de nastere ale copiilor si vreti sa le organizati acasa evenimentul, astfel de aperitive va impresioneaza musafirii...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champinion
  • o ceapa
  • sare
  • pt maioneza:
  • un galbenus de ou crud si un galbenus de ou fiert
  • 250-300 ml ulei floarea soarelui
  • o lingura smantina
  • pt decor:
  • snacksuri pringles
  • o feliuta de ardei rosu
  • un fir ceapa verde
  • mac
  • o folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret:

Curatam ciupercile, le spalam si le fierbem in apa. Cind sunt gata de fiert le lasam sa se raceasca, le stoarcem in maini cit putem de bine pt a scoate surplusul de apa din ele, le dam prin masina de toacat sau robot. Ceapa o taiem cit putem noi de marunt, adaugam sare dupa gust si facem o maioneza din galbenusuri si ulei, iar la urma cind este gata maioneza adaugam o lingura de smintina. Incorporam maioneza cu ciupercile si ceapa, le amestecam pe toate cu grija ca maioneza sa nu se taie.

Asezam compozitia pe o farfurie rotunda, ii dam o forma rotunda compozitiei, dupa ce am nivelat-o si aranjat-o frumos, decupam o forma rotunda care sa se incadreze peste compozitia de ciuperci, presaram mac sa acopere in intregime folia de aluminiu, taiem o feliuta de ardei rosu pt gura, doua feliute din ceapa verde, dar din partea alba, pt ochi si doua feliute din partea verde de la ceapa pt sprincene. De jur imprejurul compozitiei de ciuperci punem felii de snacksuri pringles.

Pofta buna si distractie placuta!!!

TIPS-URI

1

Aperitivul este bun, dar va asigur ca va veti impresiona musafirii

2

Desigur ca dupa ce i-ati impresionat si doriti sa si mincati, detasati folia de aluminiu cu mac de deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (10)

Lau 1

17.02.2013, 09:45

laura_n 1

17.02.2013, 09:58

faina ideea, cat despre ciuperci... bestiale

Bya Ralu 1

19.02.2013, 11:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza