"Provocarea GastroArt"
Imi place foarte mult salata de cartofi si chiar asa o pregatesc si eu, numai ca eu adaug si otet. De data aceasta am eliminat maslinele si ceapa si le-am inlocuit cu ardei copti, ca tot este sezonul. A fost foarte buna!
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cat sa ii acopere.
Intre timp, ardeii se coc la flacara aragazului (sau in cuptor), apoi se pun intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste ei, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se inmoaie.
Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se taie cubulete intr-un castron.
Se curata ardeii de piele, cotor si seminte, se clatesc cu putina apa, se rup in fasii groase si se taie, punandu-i apoi peste cartofi.
Se spala frunzele de busuioc, se taie si se pun peste ardei impreuna cu putina sare, uleiul, otetul si putin piper proaspat macinat. Se amesteca totul, iar peste circa 15 minute se mai amesteca salata si se gusta. Se mai potriveste de sare si otet daca este cazul.