Planul initial a fost sa coc niste cartofi pentru ai manca cu unt. insa nu a functionat si cartofii s-au racit asa ca m-am hotarat sa ii pun intr-o salata.Asa ca rapid am improvizat o salata intr-o varianta light cu iaurt in loc de maioneza clasica care s-a dovedit a fi delicioasa.
Spalam bine cartofii, ii stergem si ii punem la copt intr-o tava inveliti in hartie de copt.Ii lasam pana cand intepand cu o furculita aceasta intra cu usurinta in ei. Spalam morcovii si ii curatam.
Intr-un vas punem la fiert pieptul de pui. Spumam bine si fierbem 15 minute dupa care adaugam morcovii ,mazarea si sare.
Dupa ce sunt gata le scurgem si le lasam la racit. Taiem cubulete pieptul de pui, cartofii, morcovii si castravetii acri.
Intr-un castron punem galbenusul impreuna cu putina sare si zeama de lamaie. Turnam in fir subtire uleiul si omogenizam bine. Adaugam iaurtul si piperul si omogenizam. Adaugam maioneza peste carne si legume si potrivim de sare si mai adaugam zeama de lamaie daca este nevoie.
Servim salata decorata cu masline.