Salata de bureti pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 10 Oct 2010 | 41808 vizualizari

 

Este foarte buna...eu recunosc ca nu mananc ,pentru ca nu am mancat niciodata dar ceilalti din familie mananca...

 

INGREDIENTE

  • 2-5 kg bureti(ghebe sau hribi)mici,spalati si fierti
  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • pentru sirop:
  • 2 linguri sare mare
  • 8 linguri zahar
  • o cana otet
  • 2 cani apa
  • 200 ml ulei
  • piper boabe
  • 3-4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de bureti pentru iarna:

Ceapa se curata ,se spala si se taie solzisori.

gogosarii se curata de seminte si se taie feliute mici si subtiri.

buretii ii curatati,ii spalati si ii fierbeti 20-30 min.

intr-o oala adaugati:apa,uleiul,otetul,sarea,zaharul piperul boabe si foile de dafin rupte bucatele.

puneti pe foc oala .

cand incepe sa fiarba acest  sos adaugati ceapa.

o lasati sa fiarba acolo ,la foc mic,cam 5min.

apoi adaugati gogosarii si buretii fierti.

lasati totul sa fiarba la foc potrivit ,pana ce gogosarul se inmoaie cam pe jumatate.

cand e gata ,inchideti aragazul si lasati salata sa se raceasca.

borcanele,le spalati cu apa fierbinte.

dupa ce salata s-a racit se pune in borcane.

fiecare borcan se inveleste in hartie.

intr-o oala mai larga se aseaza borcanele,se pune apa cat sa acoperim borcanele.

deasupra punem un prosop de bucatarie si le punem la sterilizat.

le lasam circa40-50 min.

apoi le lasam sa se raceasca si le tinem la loc racoros.

pofta buna si sper sa va placa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bureti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet