De vara...simplu si bun...
Ardeii se spala, se sterg cu prosop de bucatarie si se coc pe plita sau in cuptor, cum doriti. Dupa ce s-au copt se pun intr-un castron, se pudreaza cu sare si se acopera vasul cu folie alimentara sau si mai simplu cu un prosop de bucatarie. Dupa10-15 minute sunt gata de curatat de coaja.
Rosiile se pun in apa clocotita si se lasa 1-2 minute. Se curata de coaja si se taie cubulete. Rosiile astfel curatate si taiate se pun intr-o craticioara la foc cu 2 linguri ulei de masline. Lasam sa fiarba 10 minute, se adauga sare, piper dupa gust, usturoiul zdrobit, iar la final inca o lingura ulei de masline, 1 lingurita otet balsamic si 1 lingura miere.
Se amesteca sosul intr-un castron incapator si se adauga ardeii copti in sos. Noi i-am servit cu cartofi simpli la cuptor. Serviti cu pofta, garantez un deliciu!!!
1
inainte sa-i serviti lasati-i 10-15 minute sa stea in sos
2
se pot adauga verdeturi in sos dupa preferinte(patrunjel, marar, busuioc...)