Ne place foarte mult pestele la gratar, dar ptr a evita mirosul si fumul in casa, mi-a venit o idee minunata de a prepara pestele la cuptor, dar fara sos sau legume, ptr ca suntem si niste mofturosi(cele mici!) asa ca se apropie oarecum de gustul ca la gratar!
Pestii fiind curatati si spalati, i-am intepat cu cutitul si i-am presarat cu multa sare grunjoasa, dupa care i-am impachetat fiecare separat in hartie de copt. I-am pus la cuptor la foc traditional la 200C ptr cca 45 minute, apoi cand au fost gata, am descoperit pestii de hartie si asa i-am mai lasat inca 5 min la 180C ptr a se usca putin apa care a fost lasata de la pesti.
Se servesc cu un sos facut din suc de lamaie si ulei de masline(ladolemono in greceste) , si dupa gust, putin piper, acompaniati de legume fierte. Nu se pune sare ptr ca deja are de la sarea groasa cu care au fost acoperiti!
Nu am reusit sa fac o fotografie mai frumoasa, ptr ca, dupa cum stiti, pestele se raceste foarte repede si nu vroiam sa le servesc mancarea rece!