Cand am preparat-o prima oara la o masa festiva, i-am dat gata pe musafiri cu salata asta.
N-aveam timp de salata de boeuf, pe asta am facut-o rapid si recomandarea era ca fiind potrivita la astfel de mese.
Te indragostesti de ea de la prima degustare. Eu acum am gatit-o pentru cina dar ajunge probabil si pentru maine.
La prima citire pare o combinatie de ingrediente mai deosebita dar sa stiti ca este totul perfect.
Multumesc "lalena.ro".
Se fierbe pieptul de pui in apa cu putina sare. Puneti la scurs in site 200 g ananas si 180-200 g ciuperci din conserva. Faceti putina maioneza din 1-2 galbenusuri . Pieptul de pui racorit se taie bucati medii - il puneti intr-un bol mai mare in care se va amesteca salata. Sunca de pui se taie julien mai gros, de fapt asa se taie cam toate ingredientele - va fi mai estetica salata la vedere. Ciupercile bine scurse de apa se taie felii subtiri daca sunt intregi. Apoi adaugati ananasul din conserva, scurs de zeama din compot si stafidele spalate bine. Ardeiul il taiati julien. Si ultimul ingredient - nucile maruntite putin.
Dregeti salata cu maioneza+iaurt, amestectati bine, potriviti de sare si piper.
Savurati cu placere!
1
Iaurtul sa fie grecesc sau unul consistent ca sa nu se inmoaie sosul prea mult. Poate fi facuta si doar cu maioneza.
2
Ingredientele sa nu se taie foarte marunt ca la salata de boeuf, nu va arata prea estetic si se face si mai repede.
3
Piperul da savoare dar adaugati treptat si gustati ca sa nu o iutiti prea mult.
4
Insist s-o lasati la frigider macar doua ore inainte de servire, devine mult mai buna.