Ce facem cu ouăle roșii rămase de la Paște?
Facem o Salată cu legume și niște chifteluțe gustoase din ouă fierte. Un mod ingenios și rapid de a transforma ouăle rămase într-un preparat simplu și ingenios. Gustul legumelor proaspete se combină cu savoarea acestor chifteluțe și avem o masă ușoară și cu gust bun.
Pentru Salata cu legume și chifteluțe din ouă fierte - Rețeta ușoară și gustoasă ai nevoie de câteva ingrediente: ouă fierte, muștar, cașcaval, roșii, castraveți, ceapă roșie și feta.
Cum se prepara Salata cu legume și chifteluțe din ouă fierte - Rețeta ușoară și gustoasă:
Taie ouăle în jumătăți, scoate gălbenușurile într-un castron, adaugă o linguriță de muștar, sare și piper și amestecă bine până devin cremoase. Adaugă albușurile tocate cubulețe și puțin cașcaval ras. Amestecă până se uniformizează compoziția.
Pune o tigaie pe foc cu puțin ulei de măsline. Cu ajutorul unei lingurițe, formează mici grămăjoare din compoziție care se pun la rumenit în tigaie. Lasă-le doar câte 1 minut pe fiecare parte cât să capete o crustă frumoasă.
Separat, taie roșiile, castraveții și ceapă roșie și pune-le într-un castron încăpător. Adaugă măslinele și puțin ulei de măsline. Sărează foarte puțin salata, ținând cont că și măslinele verzi sunt destul de sărate. Amestecă pentru a se întrepătrunde aromele.
Pe un platou, montează salată, deasupra pune ouăle prăjite și garniseste cu puțină brânză feta.
Salata cu ouă prăjite este gata pentru a fi servită.
Îți recomandăm și rețeta de Salată de ouă, cu avocado și iaurt sau poți încerca și varianta de Sendviș cu salată de ouă și somon afumat.
Poti incerca si reteta de Salata in straturi, foarte gustoasa si potrivita ca aperitiv festiv.
Poftă bună!