Salata cu ciuperci, carne si oua

de Lena in Salate, 12 Mai 2009 | 17935 vizualizari

 

Este o salata cu ingrediente simple si accesibile, o combinatie care de obicei nu da gres. O singura imbunatatire la ea ar fi sa mai adaugati porumb din conserva ca sa fie mai "usoara". Mai deosebit ar fi modul ei de asamblare, mi-o placut foarte mult - arata chiar apetisant.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui - 1 buc
  • ceapa - 2 buc
  • ciuperci la conserva - 2 borcane de 300g
  • oua- 5 buc
  • frunze de la o salata
  • castraveti- 3 bucati
  • maioneza - 200g
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ciuperci, carne si oua:

1. Pieptul de pui se spala bine, se pune la fiert aproximativ 30-40 de min. Apoi se lasa la racit pe o farfurie.

2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand se rumeneste usor, se adauga ciupercile scurse de apa. Se amesteca bine.

3. Lasati ciupercile 10 min sa se caleasca impreuna cu ceapa. Dupa 10 min, se scoate amestecul de ciuperci si ceapa intr-un bol in care se va amesteca salata, ca sa se racoreasca.

4. Ouale se fierb tari, se lasa sa se racoreasca in apa rece, dupa care se curata.

5. Carnea se taie marunt si se adauga peste ciuperci.

6. Ouale se taie marunt si se adauga la restul ingredientelor.

7. Se adauga maioneza, se amesteca bine. Aveti grija sa nu puneti prea multa. Cum am spus mai sus,  puteti adauga aici si porumb la conserva, sa fie mai usoara.

8. Frunzele de salata se spala bine si se aranjeaza pe o farfurie.

9. Castravetii se spala si se taie subtire de-a lungul lor.

10. In mijlocul frunzelor de salata se pune amestecul de salata. Bucatile de castraveti se aranjeaza imprejurul salatei, formand un fel de trandafir verde, sau un fel de varza :)

11. Asa ar trebui sa arate varianta finala.

Este foarte buna si satioasa, recomand sa o incercati.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ciuperci, carne si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei copt