Este o salata cu ingrediente simple si accesibile, o combinatie care de obicei nu da gres. O singura imbunatatire la ea ar fi sa mai adaugati porumb din conserva ca sa fie mai "usoara". Mai deosebit ar fi modul ei de asamblare, mi-o placut foarte mult - arata chiar apetisant.
1. Pieptul de pui se spala bine, se pune la fiert aproximativ 30-40 de min. Apoi se lasa la racit pe o farfurie.
2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand se rumeneste usor, se adauga ciupercile scurse de apa. Se amesteca bine.
3. Lasati ciupercile 10 min sa se caleasca impreuna cu ceapa. Dupa 10 min, se scoate amestecul de ciuperci si ceapa intr-un bol in care se va amesteca salata, ca sa se racoreasca.
4. Ouale se fierb tari, se lasa sa se racoreasca in apa rece, dupa care se curata.
5. Carnea se taie marunt si se adauga peste ciuperci.
6. Ouale se taie marunt si se adauga la restul ingredientelor.
7. Se adauga maioneza, se amesteca bine. Aveti grija sa nu puneti prea multa. Cum am spus mai sus, puteti adauga aici si porumb la conserva, sa fie mai usoara.
8. Frunzele de salata se spala bine si se aranjeaza pe o farfurie.
9. Castravetii se spala si se taie subtire de-a lungul lor.
10. In mijlocul frunzelor de salata se pune amestecul de salata. Bucatile de castraveti se aranjeaza imprejurul salatei, formand un fel de trandafir verde, sau un fel de varza :)
11. Asa ar trebui sa arate varianta finala.
Este foarte buna si satioasa, recomand sa o incercati.
Pofta Buna!