Ce-mi plac salatele complete tip budda bowl.
Aici aveam un rest de quinoa fiert. L-am completat cu ce aveam prin frigider, variantele pot fi nelimitate.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/06/salata-completa-buddha-bowl.html
Sosul vinaigrette:
O zi inainte spalati quinoa sub jet de apa rece si puneti-o la fiert in apa fierbinte cu sare timp de 10-15 minute.
Scurgeti si lasati sa se raceasca. Puneti intr-o cutie de plastic la rece.
A 2a zi scoateti 150 gr.
Pregatiti sosul vinaigrette amestecand cu un tel toate ingredientele.
Spalati legumele. Curatati si dati morcovul pe razatoare.
Taiati rosia si marul felii subtiri.
Taiati capatul verzii chinezesti, lasati numai un pic din partea alba. Indepartati foile galbene. Spalati-o si tocati-o marunt.
Taiati in 2 avocado-ul, scoateti samburele si folositi numai jumatate sau intreg daca vreti.
Arozati-l cu suc de lamaie.
L-am taiat felii subtiri si pus in centrul farfuriei peste quinoa ca o floare.
Puneti apoi in jurul lui restul ingredientelor.
Incalziti nems-urile chinezesti si taiati-le in 2.
Varsati sosul vinaigrrette deasupra, decorati cu lamele de ceapa rosie si dati un tur de piper.
Se mananca fara paine, este deja un fel de mancare complet.