Salata Caesar este una din cele mai cunoscute salate din lume. O regasim in restaurante, fast food-uri si pe rafturile supermarket-urilor, insa nimic nu se compara cu varianta facuta in casa.
Am incercat mai multe retete, insa aceasta este pe departe cea mai reusita. Cheia succesului consta in alegerea unor ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate. Nu alegeti niciodata varianta industriala a sosului Caesar, ci alegeti varaianta "home made", lipsita de tot felul de aditivi alimentari.
Taiem pieptul de pui in felii inguste, le condimentam cu sare si piper si le prajim intr-o tigaie neaderenta, fara adaos de grasime.
Separat, incingem 2-3 linguri ulei de masline in care aruncam feliile de paine taiate cubulete. Cand sunt rumenite le aromatizam cu 2 catei de usturoi zdrobiti si cu 50 gr de parmezan.
Pentru sosul Caesar punem la fiert 1 ou timp de 2-3 minute, dupa care il plonjam in apa rece. Il curatam si punem galbenusul intr-un blender. Peste galbenus mai adaugam mustarul, feliile de ansoa, parmezanul, 2 catei de usturoi, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Mixam toate ingredientele bine si obtinem un sos gustos.
Pe un platou aranjam frunzele de salata, feliile de piept de pui, crutoanele si sosul Caesar.