Salata Caesar

de MyFancyCake in Salate, 30 Ian 2012 | 36972 vizualizari

 

Salata Caesar este una din cele mai cunoscute salate din lume. O regasim in restaurante, fast food-uri si pe rafturile supermarket-urilor, insa nimic nu se compara cu varianta facuta in casa.

Am incercat mai multe retete, insa aceasta este pe departe cea mai reusita. Cheia succesului consta in alegerea unor ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate. Nu alegeti niciodata varianta industriala a sosului Caesar, ci alegeti varaianta "home made", lipsita de tot felul de aditivi alimentari.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat,
  • 1 salata Eisberg,
  • 4 felii de paine,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita de mustar,
  • 4 catei de usturoi,
  • 150 gr parmezan,
  • 4 fileuri ansoa,
  • 1/2 ceasca ulei de masline,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Taiem pieptul de pui in felii inguste, le condimentam cu sare si piper si le prajim intr-o tigaie neaderenta, fara adaos de grasime.

Separat, incingem 2-3 linguri ulei de masline in care aruncam feliile de paine taiate cubulete. Cand sunt rumenite le aromatizam cu 2 catei de usturoi zdrobiti si cu 50 gr de parmezan.

Pentru sosul Caesar punem la fiert 1 ou timp de 2-3 minute, dupa care il plonjam in apa rece. Il curatam si punem galbenusul intr-un blender. Peste galbenus mai adaugam mustarul, feliile de ansoa, parmezanul, 2 catei de usturoi, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Mixam toate ingredientele bine si obtinem un sos gustos.

Pe un platou aranjam frunzele de salata, feliile de piept de pui, crutoanele si sosul Caesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Panacris 1

22.04.2013, 08:33

pitulina 1

20.06.2013, 18:28

ATENTIE , ACEASTA SALATA NU SE FACE CU ICEBERG SALAD CI CU ROMAINE LETTUCE SALAD !!!!!
II VA DA CU TOTUL SI CU TOTUL ALT GUST , MULT MAI BUN DEOARECE ROMAIN LETTUCE NU E ASA APOASA CA ICEBERG SALAD !!!!!!!

babi5 1

20.06.2013, 18:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata Caesar