Salata Caesar

de AndrutzaP in Salate, 16 Noi 2016 | 5847 vizualizari

 

Foarte mult imi place salata caesar. Desi nu prea o pregatesc acasa, o comand cat de des pot, atunci cand ies in oras.
 

 

INGREDIENTE

  • o salata verde
  • 1/2 bagheta
  • ulei de masline
  • 2 jumatati de piept de pui
  • 2 lingurite de mustar
  • 50 g parmezan
  • 3-4 fileuri de ansoa
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sos Worcester
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

    Incepem prin a pregati crutoanele. Taiem bagheta in cuburi si o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim crutoanele cu ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, sare si piper. Omogenizam bine si bagam la cuptor pentru 10-15 minute. 

   Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l "prajim" foarte bine intr-o tigaie tefal, antiaderenta, fara a folosi ulei. Sau, il puteti gati pe un gratar de aragaz.

    Cat timp lasam puiul si crutoanele la racit, pregatim sosul. In vasul unui blender vertical punem urmatoarele: cele 2 galbenusuri, 1 catel de usturoi, fileurile de ansoa, cele 2 lingurite de mustar, sosul Worcester, 1 lingurita de otet. Mixam bine ingredientele, pana obtinem o pasta fina, omogena. Apoi, ca la maioneza, adaugam ulei de masline, putin cate putin. Inmultim sosul cu ulei de masline, atat cat ne dorim, pana ajungem la cantitatea de sos dorita. Adaugam parmezanul ras si, daca mai este cazul, sare si piper.

   Montam salata astfel: salata verde, peste carnea taiata feliute si apoi crutoanele. Stropim cu sos si gata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga, dupa preferinte si alte ingrediente: rosii, ardei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (10)

AndrutzaP 1

16.11.2016, 22:40

Multumesc dragilor!
Cleme, te tin la curent

miki_a 1

17.11.2016, 14:24

Si mie imi place ....dar n-am mai mancat....nici nu mai stiu de cand!

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de avocado