Foarte mult imi place salata caesar. Desi nu prea o pregatesc acasa, o comand cat de des pot, atunci cand ies in oras.
Incepem prin a pregati crutoanele. Taiem bagheta in cuburi si o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim crutoanele cu ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, sare si piper. Omogenizam bine si bagam la cuptor pentru 10-15 minute.
Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l "prajim" foarte bine intr-o tigaie tefal, antiaderenta, fara a folosi ulei. Sau, il puteti gati pe un gratar de aragaz.
Cat timp lasam puiul si crutoanele la racit, pregatim sosul. In vasul unui blender vertical punem urmatoarele: cele 2 galbenusuri, 1 catel de usturoi, fileurile de ansoa, cele 2 lingurite de mustar, sosul Worcester, 1 lingurita de otet. Mixam bine ingredientele, pana obtinem o pasta fina, omogena. Apoi, ca la maioneza, adaugam ulei de masline, putin cate putin. Inmultim sosul cu ulei de masline, atat cat ne dorim, pana ajungem la cantitatea de sos dorita. Adaugam parmezanul ras si, daca mai este cazul, sare si piper.
Montam salata astfel: salata verde, peste carnea taiata feliute si apoi crutoanele. Stropim cu sos si gata.
Pofta Buna!
1
puteti adauga, dupa preferinte si alte ingrediente: rosii, ardei...