De obicei salata boeuf o gasim pe mesele romanilor la sarbatorile mari, insa eu o prepar de cate ori mi se face pofta!
1.Pentru inceput curatam morcovii si ii punem la fiert impreuna cu cartofii spalati si ouale (eu fierb cartofii in coaja si dupa ii curat).
2. Intre timp tocam castravetii si parizerul cubulete mici. Castravetii tocati si mazarea se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare.
3. Tocam si cartofii impreuna cu morcovii ( dupa ce s-au fiert si racit).
4.Pe masura ce le tocam , le punem pe toate intr-un bol + maslinele taiate in doua si ouale(eu pun in salata si galbenusurile pentru ca fac rar maioneza de casa :D)
5. Condimentm cu sare, adaugam maioneza si o lingura de mustar dulce si amestecam incet. In functie de gustul fiecaruia se mai adauga castraveti murati, cartofi sau maioneza.
6. O asezam frumos pe un platou si o decoram cu ce avem(+maioneza) si o dam cateva ore la frigider.
O putem servi si nearanjata si nedecorata. Este la fel de buna oricum!
1
Cantitatile variaza in functie de preferintele si gusturile fiecaruia.
2
In mod normal se adauga si pastarnac, insa eu nu am avut.
3
Mustarul poate lipsi.
4
Cu piept de pui este si mai gustosa.