Stiu ca sunt multe retete privind conservarea castravetilor...si toate sunt delicioase.Indraznesc sa va scriu o reteta care mie si familiei mele ne place mult...
Eu pun castraveti in borcane de 800g.(720),iar reteta se refera la acesta masura..
Deci pentru un borcan de 800 gr ..avem nevoie de;
Castravetii se spala bine, mici sau mijlocii ca marime.
Ceapa curatata si taiata solzi, morcovii curatati si taiati rondele, boabe de mustar, piper, foi dafin, mararul se aseaza in borcan .Se pun apoi castravetii cum doriti vertical sau orizontal. Se repeta operatiunea la 1/2 borcanului cu mirodeniile mai sus amintite.
La final punem in borcan amestecul facut din: 1 lingura varf de zahar 1 lingura rasa de sare 1 parte otet de 9 gr si 3 parti apa. Se leaga sau punem capacul si se dau la bain-marin , din momentul inceperii fierberii se tin 15 minute. Se lasa la racit pana a doua zi si ....direct in camara...