Salam de biscuiti reteta
Un salam de biscuiti adorat si devorat de familie si prieteni.
Salam de biscuiti reteta
1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul.
2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.
In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza, se poate folosi si lapte dulce, in locul celor 250 de ml de apa si a celor 5 linguri de lapte praf.
3. Se adauga cacaoa, nucile/alunelezdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.
4. Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.
5. Pe o bucata de celofan, se pune compozitia, se intinde iar deasupra se pune compozita de bomboane rafaello si se ruleaza dupa cum doriti. Pentru a presara nuca, biscuiti macinati sau fulgi de cocos, ungeti salamul cu margarina sau unt.
1
Eu am facut o forma triunghiulara dintr-o cutie mai mare( promit sa revin cu imagini):).