Salam de biscuiti reteta cu umplutura de cocos

de mihasara in Prajituri, 24 Sep 2012 | 10301 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un salam de biscuiti adorat si devorat de familie si prieteni.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • * 500 g biscuiti
  • * 300-350 g de zahar, depinde cat de dulci sunt si biscuitii
  • * 250 ml apa
  • * 5 linguri de cacao
  • * un pachet de margarina
  • * 5 linguri de lapte praf
  • * stafide
  • * esenta de rom
  • * 50 g alune nesarate macinate(optional) sau nuca
  • Umplutura alba e de fapt compozitia de bomboane Rafaello.
  • * 200 g unt sau margarina
  • * 200 g zahar pudra
  • * 200 g lapte praf
  • * 150 g nuca de cocos pt compozitie
  • Se omogenizeaza untul cu zaharul pudra, laptele praf si fulgii de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu umplutura de cocos:

Salam de biscuiti reteta

1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul.

2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.

In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza, se poate folosi si lapte dulce, in locul celor 250 de ml de apa si a celor 5 linguri de lapte praf.

3. Se adauga cacaoa, nucile/alunelezdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.

4. Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.

5. Pe o bucata de celofan, se pune compozitia, se intinde iar deasupra se pune  compozita de bomboane rafaello si se ruleaza dupa cum doriti. Pentru a presara nuca, biscuiti macinati sau fulgi de cocos, ungeti salamul cu margarina sau unt. 

 

TIPS-URI

1

Eu am facut o forma triunghiulara dintr-o cutie mai mare( promit sa revin cu imagini):).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu umplutura de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici