Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci
Se rumenesc uşor, în cuptor, biscuiţii şi nucile, pentru a fi mai crocante, apoi se zdrobesc şi se aşază într-un castron mare. Într-un castronel, separat, se hidratează stafidele în 3 linguri de rom. Se taie bucăţele curmalele şi rahatul şi se aşază peste biscuiţi şi nuci.Se pun laptele şi zahărul într-o crăticioară, se aduc la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă până se topeşte. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilat şi se amestecă bine până se omogenizează ca un sos. În castronul cu biscuiţi, nuci şi curmale se adaugă stafidele hidratate (cu tot cu rom) şi apoi se toarnă peste toate ingredientele sosul de cacao preparat. Se amestecă uşor pentru a se îmbiba bine cu sos, având grijă ca biscuiţii să nu se sfărâme prea tare.Se întinde pe planşetă o folie alimentară, se toarnă compoziţia modelată sub formă de sul (salam), apoi se rulează strâns folia în jurul compoziţiei. Se pune acest salam de biscuiti la frigider pentru circa 4-5 ore sau peste noapte, se scoate din folie, se tăvăleşte prin fulgi de cocos şi se serveşte tăiat felii groase.