Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe,sa nu se macine fin.Cealalta parte raman doar rupti bucati maimici.Amestecam biscuitii si cu rahatul.
Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba,apoi adaugam cacaoa,esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul,apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si lasam pana se topeste si ea,amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele.Lasam cateva minute sa se racoreasca,apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine pana compozitia este omogena.Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam.Dam la rece cateva ore,apoi scoatem din folie si taiem.Ornam cu zahar pudra daca dorim
1
pe langa rahat sau in locul lui se poate pune nuca,sau stafide,migdale