Se decojeste vanata din loc in loc, longitudinal, cu ajutorul unui peeler, apoi se taie in felii nu foarte subtiri.
Se aseaza prosoape de hartie pe o suprafata curata si se presara cu sare. Se aseaza feliile de vanata deasupra si se presara iar cu sare. Se lasa 30 minute.
Intre timp, se fierb ouale si se taie rosia, castravetele si ceapa in cuburi mici.
Pentru salata, se adauga rosia, castravetele, ceapa, patrunjelul tocat, sucul de lamaie si sarea intr-un bol si se amesteca bine.
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul tahini.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu spre mare si se prajesc feliile de vanata, uscate in prealabil, in ture, pana devin aurii si s-au inmuiat. Se transfera pe prosoape de hartie si se presara cu sare.
Se incalzesc pita.
Se umplu pita cu felii de vanata, salata, ouale fierte, feliate, castraveti murati, sos amba, hummus si sos tahini si se consuma imediat.