Rulouri suedeze

de Anett in Jamie Oliver, 1 Oct 2015 | 4926 vizualizari

 

Reteta lui Jamie Oliver cu putina schimbare, nu aveam destule afine si am completat cu visine. Rezultatul? Foaaaarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie
  • 375 ml lapte cald
  • 1 lingurita cardamon
  • 2 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 800 g faina
  • 400 g compot de visine fara samburi
  • 75 g zahar
  • 1 portocale
  • 100 g afine
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri suedeze:

In lapte amestecam drojdia cu putina zahar, si se lasa sa odihneasca.

Intr-un vas mare batem oule cu putin sare, apoi adaugam cardamonul, zaharul, untul topit, 500 g faina si laptele cu drojdia si amestecam bine pana devine un aluat lipicios. Mai incorporam si cele 300 g de faina ramasa pana nu se mai lipeste de mainile noastre, si se framanta pentru cateva minute.

Apoi se presara faina deasupra si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se lasa la dospit timp de o ora la un loc calduti.

Intre timp amestecam visinele, afinele cu zaharul, adaugam si zeama si coaja razuita unei portocale.

Dupa ce aluatul a crescut, se ia o jumatate si se intinde pe o grosime de 1 cm si se pune jumatate din umplutura. Rulam si taiem bucatele de aproximativ 4 cm.

le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt, si se dau pe deasupra cu ou batut.

Repetam procesul cu aluatul ramas.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri suedeze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de dovlecei