Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 27 Mai 2013 | 4537 vizualizari

 

Iubesc vinetele si le prepar sub mai multe forme.Inainte ma descurajau retetele care propuneau sa le sarez si sa le las la scurs pentru a scapa de gustul amar.Varietatile noi de vinete m-au facut sa ma razgandesc si trag catre modalitati inteligente de de a le gati.
Aceste rulouri sunt absolut delicioase si foarte sanatoase.
O sursa buna de calciu,acid folic,fibre,vitamina C si fier.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 vinete,taiate in felii,pe lungime
  • 500 g branza ricotta
  • 7-8 linguri ulei de masline
  • 500 g spanac oparit si foarte bine scurs
  • 1 praf de nucsoara
  • 350 g suc de rosii cu pulpa
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de parmezan ras
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete cu spanac si ricotta:

Mod de preparare:   Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data. Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta. Amestecam cu o paleta. Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.

Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent. Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul. Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor. Mi-au iesit 20 de rulouri.

Va doresc pofta buna!
Rulourile sunt grozave!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor sos bechamel si parmezam